Het verhaal achter Dagje Kloosteren

Ik erger me. Ik erger me omdat er zoveel mensen zo hard werken. En niet omdat ze hard werken, ik hou van hard werken. Maar wel omdat het zo vaak onbevredigend is, er zo vaak hard gewerkt wordt zonder de rust om na te denken of dit het goede is om te doen. 
We racen maar door, presteren veel, verdienen veel, alles snel, veel, hard. Maar burnout is de snelst groeiende beroepsziekte, de afrekencultuur viert hoogtij en investeren doen we alleen als de terugverdientijd zo kort mogelijk is.
 
Ik Klooster biedt hier een alternatief voor. Ritme, aandacht en voldoening in een tijd van chaos, drukte en wezenloosheid. Het klooster is een plek van bezinning, van oudsher een gerichtheid op God. Een plek waar werken en bidden hand in hand gaan. Het oude klooster is achterhaald, niet meer van deze tijd. Maar er zijn vele deugden die juist in deze tijd erg nuttig zijn om te behouden:
-         Ritme
-         Luisteren
-         Aandacht
-         Stilte
-         Vasthoudendheid
-         Focus
 
Tijdens mijn studie religiewetenschappen heb ik me laten inspireren door het Benedictijns klooster leven. Een Dagje Kloosteren helpt om weer stil te staan bij de wezenlijkheid van dingen. 

Foto: Tommy Kohlbrugge